Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  18/08/1999
Data da última atualização:  20/02/2023
Autoria:  CARVALHO, C. H. S.
Afiliação:  CARLOS H. S. CARVALHO, EMBRAPA-CNPMS.
Título:  Agrobacterium-mediated transformation of sorghum and analysis of putative transposable element-induced mutants in sorghum.
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  1999.
Páginas:  99 p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese (Doutorado) - Purdue University, West Lafayette.
Conteúdo:  Plant biotechnology has become a powerful tool to complement the traditional methods of plants improvement. Several methodologies have been developed to identify and clone agronomically important genes to transfer genes from any living organism to plants. This work encompasses the study of two methodologies related to the identification and transferring of genes in sorghum. The first part reports the development of a protocol for sorghum transformation via Agrobacterium tumefaciens. It is demonstrated that Agrobacterium-mediated transformation is a feasible technique for the genetic transformation of sorghum. Sorghum transgenic plants were produced via Agrobacterium tumefaciens, and the transformation evidenced by Southern blot analysis of To and T1 plants, detection of GUS activity, and production of T1 plants resistant to hygromycin. Immature embryos of sorghum were very sensitive to Agrobacterium, and embryo death after co-cultivation was considered the limiting step to increase the transformation efficiency. Key factors were the co-cultivation medium, the use of a genotype and an explant with good tissue culture response, and the addition of Pluronic F-68 to the inoculation medium. Sorghum transformation via Agrobacterium is still not a routine technique, but it seems to have good potential once the protocol is further refined and improved. The second part of the thesis describes the analysis of several putative transposable element-induced mutants in sorghum identified ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Agrobacterium Tumefaciens; Biotecnologia; Sorghum Bicolor; Sorgo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS11016 - 1ADDTS - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  26/07/2022
Data da última atualização:  26/07/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LEAL, P. R. X.; JUAIS, D.; LIMA, M. V.; LIRA, M. M. P.; ARNAUD, M.; GUERRA, C. C.; BELO, M. T.
Afiliação:  PAULA REGINA XAVIER LEAL, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITEP; DANIELLE JUAIS, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITP; MARCIA VALÉRIA LIMA, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITP; MARCIA M. P. LIRA, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITP; MARIA ARNAUD, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITP; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; MICHELE T. BELO, Instituto de Tecnologia de Pernambuco - ITP.
Título:  Características físicas e evolução dos acúcares em uva tintas (Vitis vinifera L.) cultivadas no Vale do Sub-médio São Francisco.
Ano de publicação:  2005
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 326.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O vale do sub-médio São Francisco, no nordeste brasileiro, é atualmente a mais nova e a principal região vitivinícola intertropical do mundo.
Palavras-Chave:  Edafoclimático; Uva tinta.
Thesagro:  Uva.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144970/1/Leal-cbve-2005-p326a.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18900 - 1UPCRA - DD634.86632C749a
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional